Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hideg vizes zuhanyozás előnyeiről
  2023-11-30 22:53:37, csütörtök
 
  A hideg vizes zuhanyozás nemcsak gyulladást, fájdalmat is csökkent

Amikor esténként fürdésre, zuhanyozásra kerül a sor, nem igazán a hideg vizes zuhanyozásra vágyunk, hanem arra, hogy a meleg vagy forró víz lágyan simogassa a bőrünket. Ki szeretne esténkét hideg vízben zuhanyozni? Nem is kell, elegendő, ha a hideg vizet csak a zuhanyozás végén nyitjuk meg, és csakis a lábunkra alkalmazzuk, mivel nagyon sok pozitív hatása létezik. Mindig fokozatosan váltsunk a hidegebb vízre, és a felsőtestet ne érje hideg víz. Azok, akik valamilyen betegégben szenvednek vagy gyógyszert szednek, a hideg vizes zuhany alkalmazása előtt mindenképpen konzultáljanak kezelőorvosukkal. Mutatjuk is a hideg vizes zuhany néhány áldásos hatását.

A nyirokrendszer az egyik legfontosabb szervünk, hiszen a segítségével ürülnek ki a szervezetből a méreganyagok. A hideg vizes zuhany segít felgyorsítani ezt a folyamatot, pontosabban megkönnyíti a toxikus anyagok szervezetből történő kiürülését.

Ha esténként csak nehezen tudunk elaludni, ennek oka lehet a nem megfelelő vérkeringés is. Ha szeretnénk kicsit felpezsdíteni a keringésünket, a hideg vizes zuhannyal ezt megtehetjük, ráadásul az alvásunk minősége és mennyisége is javuló tendenciát mutat majd.

Ha szeretünk forró vízben zuhanyozni, akkor egy rossz hírt kell közölnünk, ugyanis a forró víz a hajat és a bőrt is kiszárítja, aminek következtében bőrirritáció lép fel. A hideg víz azonban mintegy bezárja a bőrbe a nedvességet, azaz sokkal hidratáltabb lesz a bőrünk és nem kell olyan bőrproblémákkal megküzdenünk, mint a bőrszárazság vagy az ekcéma. Nemcsak az arcszínünk lesz sokkal egészségesebb kinézetű, rózsásabb, de a haj állapota is sokat javulhat, ha hajmosást követően hideg vízzel öblítjük azt le.

A hideg vizes zuhanyozás nemcsak este lehet nagyon hatékony, hanem reggel is, ébredést követően, hiszen nagy szerepe van a vérkeringés fokozásában, nem mellesleg még a reggeli energiaszint növelésében is a segítségünkre lehet.

Ha edzést követően izomfájdalmat tapasztalunk és gyors, illetve hathatós megoldást keresünk rá, akkor a hideg vízzel történő zuhanyozás jó választás lehet, mivel a hideg víz aktívan részt vesz a szövetek és izmok regenerációjában.

A hideg víz megvédhet bennünket a keringő vírusoktól is, ugyanis stimulálhatja a fertőzést leküzdő vérsejteket, azaz leukocitákat. Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik egy hónapon keresztül minden nap hideg vízben zuhanyoztak, mintegy 30%-kal kevesebbet voltak betegek, mint azok a személyek, akik nem ezt a zuhanyozási módot részesítették előnyben.

A hidegvíz-terápia eredményesen alkalmazható depressziós betegeken is, hiszen a hideg víz javítja a hangulatot és csökkenti a szorongásos tüneteket.

Amikor hideg vízzel zuhanyzunk, a testünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a testhőmérséklete ne csökkenjen drasztikusan le, ez pedig kalóriaégetést és fokozott anyagcserét eredményez.

Hideg hatására az erek összehúzódnak, és ilyenkor a vér a test létfontosságú szerveibe kerül, a vér pedig oxigén- és tápanyagdússá válik. Amikor a test ismét felmelegszik, az erek kitágulnak, ennek hatására pedig jelentősen csökken a gyulladás a szervezetben.

A hidegterápia a fájdalmat is enyhíti, mégpedig a gyulladás csökkentésével teszi ezt. A hideg vizes zuhanyozás tompítja az agyba küldött idegátvitelt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: kezelőorvosukkal, testhőmérséklete, regenerációjában, bőrproblémákkal, konzultáljanak, nyirokrendszer, csökkentésével, kalóriaégetést, keringésünket, következtében, felgyorsítani, felpezsdíteni, izomfájdalmat, tápanyagdússá, összehúzódnak, részesítették, stimulálhatja, létfontosságú, segítségünkre, egészségesebb, méreganyagok, hidratáltabb, szervezetből, leukocitákat, legfontosabb, tapasztalunk, bőrszárazság, drasztikusan, megküzdenünk, zuhanyozásra, idegátvitelt, segítségével, alkalmazható, szervezetben, mindenképpen, hidegterápia, hideg vizes, meleg vagy, hideg vizet, zuhanyozás végén, lábunkra alkalmazzuk, hidegebb vízre, egyik legfontosabb, segítségével ürülnek, toxikus anyagok, alvásunk minősége, rossz hírt, bőrszárazság vagy, arcszínünk lesz, vérkeringés fokozásában, reggeli energiaszint, segítségünkre lehet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  próbáljuk ki az őszinteséget  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Életművészet  Rögtön puha Mézes Krémes  Alakot vált...  Tehetségtelen gyerek nincs.  György napra  Gaál Viktor gondolata  Szép estét  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Két tekintet van  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Különös!  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Az udvariasság alapja: önismer...  S a dalok tanulsága  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Tehetségtelen gyerek nincs.  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az idő elsodorja létezésünk  A végzet az  Paul David Tripp Április 26  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  képre írva  Két tekintet van  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Búzaszentelés  Alvó cica  Gábor Dénes gondolata  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Gábor Dénes gondolata  A végzet az  Facebookon kaptam Krisztinától  William Shakespeare idézet  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztina b...  A keserű igazság  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hideg vizes, meleg vagy, hideg vizet, zuhanyozás végén, lábunkra alkalmazzuk, hidegebb vízre, egyik legfontosabb, segítségével ürülnek, toxikus anyagok, alvásunk minősége, rossz hírt, bőrszárazság vagy, arcszínünk lesz, vérkeringés fokozásában, reggeli energiaszint, segítségünkre lehet, hideg vízzel, keringő vírusoktól, fertőzést leküzdő, tanulmány szerint, hónapon keresztül, zuhanyozási módot, hidegvíz-terápia eredményesen, szorongásos tüneteket, testünk mindent, erek összehúzódnak, test létfontosságú, test ismét, erek kitágulnak, gyulladás csökkentésével, agyba küldött, kezelőorvosukkal, testhőmérséklete, regenerációjában, bőrproblémákkal, konzultáljanak, nyirokrendszer, csökkentésével, kalóriaégetést, keringésünket, következtében, felgyorsítani, felpezsdíteni, izomfájdalmat, tápanyagdússá, összehúzódnak, részesítették, stimulálhatja, létfontosságú, segítségünkre, egészségesebb, méreganyagok, hidratáltabb, szervezetből, leukocitákat, legfontosabb, tapasztalunk, bőrszárazság, drasztikusan, megküzdenünk, zuhanyozásra, idegátvitelt, segítségével, alkalmazható, szervezetben, mindenképpen, hidegterápia, bőrirritáció, energiaszint, eredményesen, felmelegszik, alkalmazása, fokozásában, pontosabban, növelésében, zuhanyoztak, vérkeringés, megkönnyíti, nedvességet, szorongásos, fokozatosan, vérsejteket, felsőtestet, alkalmazzuk, zuhanyozási, anyagcserét, depressziós, megtehetjük, szenvednek, gyógyszert, betegégben, valamilyen, kevesebbet, vírusoktól, zuhanyozás, kiszárítja, mennyisége, szeretnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6761
  • e Hét: 31652
  • e Hónap: 63138
  • e Év: 267839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.